item21

Onlangs verscheen zowel in Nederland als in België ‘De parels én de zwijnen’, een full-cd met twaalf eigenzinnige Nederlandstalige covers die Rick de Leeuw maakte voor zijn radioprogramma ‘Het hol van de leeuw’ op Radio1 van de VRT.

De meeste artiesten beginnen met het naspelen van hun favoriete muziek en ontwikkelen op die manier gaandeweg hun eigen klank. Af en toe is er echter een artiest die de route andersom bewandelt.

De Leeuw serveert ons op ‘De parels én de zwijnen’ geen bloedeloze reproducties van vervlogen hits, maar verrast met een tintelende verzameling herboren songs uit Nederland en Vlaanderen. 

De eerste single is een klassieker, die alles in zich heeft om in deze nieuwe versie wéér een klassieker te worden. André van Duin moest er zelf erg om lachen en in België is het hard op weg een hit te worden. Buurvrouw Jansen gaat een warme herfst tegemoet.

DE PARELS EN DE ZWIJNEN
rickcartoonlijnen1
Rick de Leeuw: zang
ZONDAGMIDDAG LILIANE – LOUIS NEEFS
LUKT HET MET HEM –
LIEFDE IN MINEUR - WILL
ER STAAT EEN PAARD IN
ONTEVREDEN – RAYMOND VAN HET
GLIMLACH VAN EEN KIND –
TERUG NAAR DE KUST –
LEKKER WESTERS – ARBEID ADELT!
DE ORIGINELEN
DIGIPACKRDL1
rickcartoonmicro1
2008
2002
1997
2013
item23
item24
item25
item26
DIGIPACKRDL
2014
ALS DE LIEFDE NIET BESTOND
‘S NACHTS ALS HET DONKER
BEN IK TE MIN -
RIJ RIJ RIJ – THE
Spotify
LUISTER OP SPOTIFY

NU TE KOOP OP ITUNES

m1
m2
m3
m4
m5
m6
m7
m10
m18
Rick de Leeuw: zang ZONDAGMIDDAG LILIANE – LOUIS NEEFS LUKT HET MET HEM – LIEFDE IN MINEUR - WILL ER STAAT EEN PAARD IN ONTEVREDEN – RAYMOND VAN HET GLIMLACH VAN EEN KIND – TERUG NAAR DE KUST – LEKKER WESTERS – ARBEID ADELT! DE ORIGINELEN item23 item24 item25 item26 DIGIPACKRDL ALS DE LIEFDE NIET BESTOND ‘S NACHTS ALS HET DONKER RIJ RIJ RIJ – THE Spotify